Chcąc zjeść porządny obiad nie wypada samemu kucharzyć w mieszkaniu niemniej jednak można udać się do wybranej przez siebie restauracji. To smutne coraz mniejszą część kompletnego ludności jest stać na taki obiad, za jaki wypada bezsprzecznie stosownie zapłacić. Tak, w następstwie tego restauracja jest to miejsce gdzie można przybyć i zjeść coś ciepłego wspólnie z innymi ludźmi.

W jej wyposażenie wchodzi niemało stolików, jakie wolno już wcześniej zarezerwować. W Polsce istnieje ciąg przeróżnych restauracji, jakie trudnią się również odmienną kuchnią. Wiadomo, że są także restauracje serwujące wyłącznie stereotypową polską kuchnię – my polecamy caipiriña. Miastem, w jakim znajduje się duża liczba restauracji jest naturalnie Paryż. Również Paryż uważany jest za gastronomiczną stolicę Europy, w której występuje nieograniczona liczba miejsc serwujących korzystna kuchnię. Też w restauracji musi pracować odpowiednia ilość ludzi, jaka odpowiedzialna jest za wykonywanie swojej pracy.

Jakikolwiek człowiek ma obowiązek od czasu do czasu wybrać się do takiego miejsca aby odpocząć oraz zapomnieć na jakąś chwilę o kłopotach i trudach życia powszedniego. Kolejnym typem kuchni jest również kuchnia regionalna, która dzieli się na przeróżne podpuchnie. Do kuchni terenowej zakwalifikować wolno między innymi Pikardia, Alzacja, Burgundia, Normandia i wiele innych. Pikardia specjalizuje się w zupy jarzynowe, jakie są zdrowe i pożywane a tym samym dostarczają cykl niezbędnych witamin oraz składników odżywczych. Jest ona również znana z wypieku sufletu czosnkowego, jaki traktowany jest tam jako rewelacyjne danie przez wędrowców i tamtejszych mieszkańców.

Alzacja znana jest w zasadzie dzięki posiadaniu i przygotowywaniu win jak również piwa. Jej specjalnością jest też ser Munster, jaki przygotowywany jest z krowiego mleka. Burgundia cieszy się z burgundzkich win jak również najczęściej przygotowywane są tam dania z wołowe duszone w czerwonym winie. Innymi cechami znamionuje się Normandia gdyż jest to region nadmorski w następstwie tego słynie głownie z owoców morza jak także ryb. Z tego miejsca pochodzi też znany wszystkim ser camembert jak też wszelkiego rodzaju napoje alkoholowe, jakie produkowane są z jabłek, cydr oraz calvados.